Mediationvaardigheden

Steeds meer bedrijven, organisaties en overheden passen met succes mediationvaardigheden toe. Zij zorgen daarmee voor een effectievere communicatie en voorkomen daarmee ook dat een situatie of conflict escaleert of ontspoort. Dat leidt tot minder klachten en juridische procedures. En het leidt tot een besparing van tijd en geld. Met als groot bijkomend voordeel een grotere tevredenheid bij klanten en medewerkers.

In de  maatwerk-training leert en traint u de basis- mediationvaardigheden rondom conflicten. U leert hoe u conflicten kunt de- escaleren, hanteren of voorkomen.
U maakt kennis met een aantal basis communicatie vaardigheden die effectief zijn in (dreigende) conflicten. Het toepassen van deze mediationvaardigheden leidt tot heldere, verbindende en effectieve communicatie.

In de training is aandacht voor onder meer: houding en bejegening, conflictprocessen, verschillende communicatie aspecten, het effect van verwijten en oordelen, het hanteren van emoties, effectieve interventietechnieken, herkennen en benoemen van belangen en zorgen.

Vanzelfsprekend maak ik een op uw organisatie afgestemde training, en wordt er geoefend met situaties die aansluiten bij de dagelijkse werkelijkheid.

Voor wie is deze training geschikt?

Voor managers, leidinggevenden, HR adviseurs en medewerkers bij overheidsinstanties of organisaties die contact maken met burgers of belanghebbenden. Oftewel: Een ieder die vakmatig in lastige gesprekken verzeild kan raken en te maken heeft met conflicten of (schijnbaar) tegengestelde belangen.

………………………………………………………………………………………………………………………………………

Belangstelling?  Bel 06 45260769 of mail naar nanneke@barkman-co.nl